Propuneri pentru Adunarea Generala

Convocatoare si procese verbale
marius

Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby marius » Thu Jan 29, 2015 1:39 pm

Aceasta postare a fost retrasa de pe forum la solicitarea autorului.
Last edited by marius on Fri Feb 06, 2015 1:32 pm, edited 1 time in total.


marius

Propunerile facute de mine Biroului Federal

Postby marius » Sat Jan 31, 2015 1:04 am

Aceasta postare a fost retrasa de pe forum la solicitarea autorului.
Last edited by marius on Fri Feb 06, 2015 1:32 pm, edited 1 time in total.

marius

Re: Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby marius » Sun Feb 01, 2015 7:54 pm

Aceasta postare a fost retrasa de pe forum la solicitarea autorului.
Last edited by marius on Fri Feb 06, 2015 1:33 pm, edited 1 time in total.

User avatar
kostel
Posts: 35
Joined: Mon Jan 19, 2015 7:50 pm
Rang: 5k

Re: Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby kostel » Sun Feb 01, 2015 8:32 pm

viewtopic.php?f=18&t=75
Propun sa se discute si aceasta idee.
Deasemeni sa se tina un ochi pe sectiunea proiecte, si acestea sa fie sustinute. Sa nu fie lasate sa moara cum au fost lasate sa moara alte initiative private in trecut.
Last edited by kostel on Mon Feb 02, 2015 12:11 am, edited 1 time in total.

viorel.arsinoaia
Posts: 51
Joined: Tue Jan 20, 2015 8:19 pm
Rang: 2 dan

Re: Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby viorel.arsinoaia » Sun Feb 01, 2015 11:01 pm

Marius, acuzatiile tale de "ilegalitate"sunt fara niciun fel de baza. Ziceai ca ai consultat un avocat - poate sa fie cel mai bun dar de'i prost informat va da o concluzie pe masura informatiilor pe care le are.
EGF nu reglementeaza categoriile de varsta pentru copii si nici modul de desfasurare a campionatelor nationale fie ele de copii sau seniori. Drept dovada CN seniori se desfasoara cu totul altfel la noi decat CE seniori si nu are nimeni nicio problema.

Dealtfel, se vede si la EGF - acolo unde e libera sa stabileasca categoria o face in mod normal, cu data de 1 ianuarie, cum e la 20 de ani. A pus 1 august numai acolo unde a fost fortata sa o faca, pentru ca a hotarat ca aceste campionate sa fie criterii de selectie pentru campionatele mondiale si trebuie sa respecte cerintele de acolo.

Pentru campionatele europene insa nu exista criterii de selectie, participarea este libera si aceleasi reguli trebuie sa le aplice si FRGo. Din cate stiu se aplica intocmai si suntem in perfecta legalitate.

Atat categoriile de varsta cat si sistemul de joc (adaptate la nevoile noastre) ar trebui sa fie decizia adunarii generale si cel mai greu cuvant de spus ar trebui sa-l aibe chiar cluburile de copii. Dar fara sa fie mintiti.
EGF nu reglemeteaza campionatele nationale ale federatiilor afiliate nici de seniori si nici de copii.

E greu sa-i inteleg pe cei care doresc reducerea numarului de concursuri pentru copii. In fiecare oras in care se joaca, fie el Cluj, Bistrita, Braila, Bucuresti sau oriunde sunt centre de copii ele sunt un prilej de sarbatoare pentru toata lumea, copii, antrenori, parinti. Unii profita si isi fac reclama pe plan local. Cum de te poti gandi sa le desfiintezi ... Nu stiu cum sa comentez asta.

Interesul meu personal aici? Sa merg la cat mai multe din ele chiar si asa cum a fost anul trecut la Drobeta unde am fost numai pentru open fiindca toti copiii mei aveau peste 8 ani.

viorel.arsinoaia
Posts: 51
Joined: Tue Jan 20, 2015 8:19 pm
Rang: 2 dan

Re: Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby viorel.arsinoaia » Tue Feb 03, 2015 11:57 am

Se stie ca odata pornit omu’ se opreste greu. Ce urmeaza sa mai fie declarate ilegale? CN seniori ca nu copiaza orbeste EGF? CN Veterani si CN Tineret pentru ca EGF nu are categoriile astea de varsta?

Apoi, daca te inchistezi in reguli stramte esti gata sa suporti si consecintele?
De exemplu, sa nu poti finanta pe cel mai bun junior, poate chiar candidat la titlu European (cum sunt astazi Alex Pitrop si Denis Dobranis) doar pentru faptul ca nu au putut participa la un anumit turneu intr-o anumita zi, pe motiv de boala sa zicem?
Poate ca EGF isi permite asta, uneori se chiar incurajeaza participarea mai multor jucatori nu neaparat a celor mai buni, dar ma indoiesc ca poti explica MTS faptul ca ti-ai facut reguli stramte si ca din cauza asta banii lor nu se duc spre medalii ci spre outsideri.
Ei bine, nu. Regula de bun simt, aplicata mai peste tot, este aceea ca lotul national se stabileste de catre sau la propunerea antrenorului federal, pe baza performantelor si a formei sportivilor.

La argumente economice, de marketing si popularizare ai uitat sa inventariezi si contraargumentele, care pentru mine acum par mult mai puternice decat argumentele expuse.

La argumente legale, in textul legal citat de tine:
marius wrote: in constitutia EGF (http://www.eurogofed.org/egf/EGFConstit ... 4Final.pdf), sectiunea 2, art. 2.2 pct 2.2.2 scrie ca orice membru al EGF trebuie sa aiba definite reguli clare legate de reprezentarea tarii in turneele internationale unde este necesara o selectie

se face vorbire despre “necesitatea selectiei”, pe cand la CE juniori si seniori participarea e libera, nici vorba de vreo selectie.

De trebuie sa schimbam, sa o facem pentru ca trebuie imbunatatiri iar nu din dorinta de a copia orbeste textele altora si mai mult a strica decat a repara ceva.
Sigur, se poate face oricum, insa eu as vota optiunea majoritatii cluburilor de copii.

marius

Re: Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby marius » Tue Feb 03, 2015 10:15 pm

Aceasta postare a fost retrasa de pe forum la solicitarea autorului.
Last edited by marius on Fri Feb 06, 2015 1:33 pm, edited 1 time in total.

Mirel
Posts: 31
Joined: Sun Jan 18, 2015 11:05 am
Rang: 6 dan

Re: Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby Mirel » Wed Feb 04, 2015 11:55 am

viorel.arsinoaia wrote:
E greu sa-i inteleg pe cei care doresc reducerea numarului de concursuri pentru copii. In fiecare oras in care se joaca, fie el Cluj, Bistrita, Braila, Bucuresti sau oriunde sunt centre de copii ele sunt un prilej de sarbatoare pentru toata lumea, copii, antrenori, parinti. Unii profita si isi fac reclama pe plan local. Cum de te poti gandi sa le desfiintezi ... Nu stiu cum sa comentez asta.Viorel, cine doreste reducerea numarului de concursuri pentru copii? Cred ca e vorba de o neintelegere... Marius a propus marirea numarului de concursuri pentru copii, astfel: pana acum existau 6 finale de juniori, cu cate 3 premianti. Propunerea este ca aceste 6 concursuri sa ramana in continuare, sub denumirea de "Cupa Romaniei junior". In plus, pentru fiecare categorie de varsta, sa fie oferite premii subgrupelor de rang. In afara de aceste 6 concursuri, se vor introduce 3 noi concursuri: Campionatul National pentru juniori, categoriile: sub 12, 12-16, 16-20. Pentru fiecare categorie de varsta in parte, vor fi oferite premii subgrupelor de rang.
Asadar, nu este redus numarul de concursuri, ci crescut de la 6 la 9, in plus se introduc subgrupe de rang cu premii (diplome), deci mai multi copii fericiti.

viorel.arsinoaia
Posts: 51
Joined: Tue Jan 20, 2015 8:19 pm
Rang: 2 dan

Re: Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby viorel.arsinoaia » Wed Feb 04, 2015 1:37 pm

Nu am nimic cu tine Marius, si nu te contrazic de dragul de a contrazice. De multe ori am fost de acord si n-am scris nimic iar uneori chiar te-am si sustinut acolo unde am crezut ca trebuie (un exemplu este sistemul de joc al finalelor CN).

De ce n-am raspuns la ultimul post al lui Mirel pe tema Drobeta? Pentru ca a fost simplu si la obiect, fara neadevaruri evidente sau generalitati si fara patima. Concluzia a fost bine argumentata si nu ramane decat Drobetei sa conteste.
De ce am raspuns la altele si am cautat sa cantaresc afirmatiile? Pentru ca sunt intr-o subcomisie si m-am simtit obligat sa incerc sa fiu rational.

Cat despre copii ... trebuie sa realizam ca nu suntem la SKDUN, nu avem mii de copii si de parinti dispusi sa plateasca gramezi de bani asa cum e acolo. Si eu am platit multi bani pentru sah insa stiu ca ei au o cu totul alta situatie.
M-am uitat si la tarile mari ale Europei si am vazut ca, intr-adevar, au adoptat categoriile de varsta de la EYGC si, cu exceptia Ukrainei, fac concurs unic. Rezultatul insa nu e grozav deloc si stau cu mult mai prost decat noi. Franta si Germania au avut in sezonul 2014-2015 cate 38 de participanti, Anglia 28, Rusia 50, Cehia 19 si Olanda 14. Ukraina a adunat 62 de participanti insa a facut 2 concursuri la date diferite.
La Trofeul FRGo si-au anuntat participarea 54 de copii, si inca asta este un concurs foarte generos, cum n-am mai vazut de mult.

In contrast evident cu cele de mai sus, in anul 2014 la toate cele 4 CN organizate in Romania au participat , cumulat, 120 de copii.
CSOV are la Trofeul FRGO de anul asta 11 copii inscrisi pe cand, anul trecut, numai la calificarile CN U12,U16 de la Bucuresti a avut 24 de jucatori (asa se scrie la EGD).

Cupe locale si CR ... mie imi par ciori de pe gard si eu unul n-as da porumbelul din mana pentru ele. CR nu are aceeasi sonoritate ca CN. Apoi se scrie mai sus de parca la FRGO urmeaza sa curga rauri de bani si eu nu stiu de ele. Ei, de'i asa, da. Cu multi bani se pot face multe (BTW cupele si medaliile nu-s o problema ca nu's foarte scumpe - se pot cumpara si numai din taxele de inscriere).

Eu nu am spus ca sistemul propus de Marius ar fi ilegal sau imposibil. De-l vor majoritatea cluburilor de copii fie cum vor, numai sa nu le fie impus cu argumente nevalide si cu dezinformari pe la MTS.
Aici nu exista decat argumentele "economice de marketing si publicitate" si astea privite din punctul de vedere al cluburilor de copii.

Ceea ce a dus la decaderea din ultimii ani a go-ului in Romania la fel ca si in cea mai mare parte a Europei nu cred ca are vreo legatura cu sistemele de concurs de la CN si CR. Dimpotriva, pe astea din urma eu le vad reglementate in asa fel incat sa poti face de vrei.

marius

Re: Propuneri pentru Adunarea Generala

Postby marius » Wed Feb 04, 2015 3:14 pm

Aceasta postare a fost retrasa de pe forum la solicitarea autorului.
Last edited by marius on Fri Feb 06, 2015 1:33 pm, edited 1 time in total.


Return to “Adunari Generale”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron