Tutorial de go tradus + platformă de probleme și lecții

In acest loc sunt prezentate proiecte. Va asteptam cu sfaturi si contributii de orice fel
nickxyzt
Posts: 3
Joined: Wed Mar 04, 2015 3:36 am
Rang: 3k

Tutorial de go tradus + platformă de probleme și lecții

Postby nickxyzt » Sat Dec 12, 2015 9:59 pm

Salut,

Acesta este un mesaj trimis și pe rgo@yahoogroups.com.

Am plăcerea să vă anunț că am tradus o parte din tutorialul The Interactive Way to Go, de Horiki Mori. Problema principală a fost folosirea unui nou player - WGo - cel folosit și pe forumul goforum.ro, și înlocuiește Flash Player, ce urmează a fi scos din uz în curând din toate browserele, cu sau fără voia noastră. Link-ul unde se găsește tutorialul este: http://www.invatasingur.ro/Invata_sa_joci_GO-21.

În platforma dezvoltată de mine, postarea problemelor se face doar selectând fișierul .sgf în cauză, fiind deci foarte facilă, lucru care mi se pare foarte important. Am postat în plus 200 de probleme de începători (cele din enciclopedia lui Cho), pe care le-am tradus și le-am împărțit în 4 nivele de dificultate, după cum am considerat eu (dacă am greșit ceva, vă rog să mă anunțați pentru a remedia). Link-ul este http://www.invatasingur.ro/Probleme_de_GO-12344.-

Partea cea mai frumoasă (zic eu) este că vizitatorul poate da test dintr-un anumit nivel, ales de el. Testul este și contra timp, ceea ce îl face mai interesant (deși timpul este din belșug).

Am nevoie de ajutorul vostru, să îmi spuneți cum se vede și dacă se vede (menționând și ce sistem folosiți, eventual și versiunea), dacă reacționează bine sau orice altă problemă întâmpinați. Acest lucru nu îl pot face singur pentru că nu am atâtea platforme pe care să testez.

De asemenea, să mă anunțați dacă o problemă necesită vreo variantă în plus, sau dacă are vreo greșeală.
Orice altă observație este constructivă, îmi doresc să meargă brici.

Viziunea mea este: o colecție mare de probleme și de articole de go, publicate online și accesibile inclusiv de pe dispozitivele mobile, unde vizitatorii să își poată testa și cunoștințele. Pot fi publicate probleme în format sgf și imagine (este vorba de orice tip de imagine: gif, png, jpg etc - m-am gândit aici la fișierele mai vechi, în format imagine, cum sunt cele de pe gobase.org). Bineînțeles, tot conținutul este gratuit.

Francezii sunt singurii care au dezvoltat o platformă de vizualizare probleme de go online (www.tsumego.org). Am testat-o de pe Android și merge foarte bine. În prezent este singura cunoscută de mine care merge online.

Sper să fie începutul unei noi ere (sau măcar fundația ei)...

Fiți blânzi cu mine.

Nicu


Return to “Proiecte”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron