Programe de Parizare.

User avatar
Dan.A
Posts: 563
Joined: Mon Jan 19, 2015 12:58 pm
Location: Bucuresti
Rang: 3Kyu

Programe de Parizare.

Postby Dan.A » Fri Feb 23, 2018 7:18 pm

De acu inainte voi posta aici noutati legate de programele de parizare aparute (update + modificari).

Christoph Gerlach a dat drumul pe 22-02-2018 la versiunea 3.8 a programului MacMahon.

- Detalii suplimentare pot fi gasite la acest link: http://www.cgerlach.de/go/macmahon.html

Open Gotha alt program de parizare recomandat de EGD creea de Luc Vannier a ajuns la versiunea 3.45.01.

- Detalii suplimentare la acest link: http://vannier.info/jeux/gotournaments/opengotha.htm

P.S. Am postat acest anunt si in sectiunea de arbitrii. De acu incolo aici voi posta doar cand apare apar versiuni noi de programe (pentru a fi gasite usor) iar in sectiunea de arbitrii probleme sau imbunatatiri care apar caz ca apar.

"There are times when the only choices you have left are the bad ones."

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 420
Joined: Sat Jan 17, 2015 6:30 pm
Rang: 1d

Re: Programe de Parizare.

Postby Admin » Mon Apr 30, 2018 2:59 pm

Am auzit de-a lungul timpului de probleme sau de lipsa unor functionalitati legate de programele folosite pentru parizari in turnee.
Observand ca OpenGotha este open source si in plus mai e si scris in java mi-am propus sa ajut cumva in privinta asta. Ori implementand functionalitati pe care organizatorii le-ar considera utile automatinzand vreo operatiune care acum se face manual sau ineficient, sau poate exportand in alte formate parizarile sau rezultatele finale.
Sau poate ar fi utila o aplicatie pe android (daca tot e in java) ca acum multi avem smartphone si internet pe mobil. De fapt pe android mi s-ar parea cel mai atractiv.
O alta idee ar fi ca am putea integra programul de parizari cu un site dedicat concursurilor organizate in tara unde sa apara automat rezultatele intermediare si finale pe masura ce se joaca rundele. Am mai publicat si eu din cand in cand rezultatele de la diverse competitii si trebuie sa recunosc ca nu e nici simplu si nici nu dureaza putin.

Asadar, daca aveti experienta in folosirea OpenGotha si/sau MacMahon va rog sa impartasiti aici experientele personale si parerile voastre legate de cum ne-ar putea ajuta si mai mult.
Iulian Lungu

ISebastian
Posts: 23
Joined: Tue Jan 20, 2015 12:33 pm
Rang: 2 kyu

Re: Programe de Parizare.

Postby ISebastian » Tue May 01, 2018 11:57 am

Salut, Iulian!
O initiativa absolut excelenta!!! Eu unul habar nu aveam ca OpenGotha e open source! (desi numele sugereaza asta...).
Personal utilizez aproape exclusiv OpenGotha, ca atare am o gramada de observatii de facut. Voi face o lista cu ele- sau e mai bine sa le discutam pe rand?

Admin wrote:Am auzit de-a lungul timpului de probleme sau de lipsa unor functionalitati legate de programele folosite pentru parizari in turnee.
Observand ca OpenGotha este open source si in plus mai e si scris in java mi-am propus sa ajut cumva in privinta asta. Ori implementand functionalitati pe care organizatorii le-ar considera utile atomatinzand vreo operatiune care acum se face manual sau ineficient, sau poate exportand in alte formate parizarile sau rezultatele finale.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 420
Joined: Sat Jan 17, 2015 6:30 pm
Rang: 1d

Re: Programe de Parizare.

Postby Admin » Tue May 01, 2018 1:26 pm

Salut,
Cred ca cel mai bine e sa pui lista si sa le luam apoi pe rand la disecat si adaugam pe masura ce mai apar.
Iulian Lungu

dr.Toma
Posts: 75
Joined: Mon Jan 19, 2015 6:16 pm
Location: Braila
Rang: 3d

Re: Programe de Parizare.

Postby dr.Toma » Fri May 04, 2018 8:04 pm

Salutare, Iulian, zilele astea nu prea am avut timp de net si nici conditii, asa ca intrarea de azi pe forum m-a facut sa nu regret...

Foarte buna ideea ta de a posta despre aceste programe. Astept de la Dan Amira observatiile pe care le are si alte eventuale discutii pe aceasta tema. Intentionam oricum sa initiez un topic asemenator pentru arbitri, deci... foarte bine.

Intentia de a realiza o integrare a programului de arbitraj pentru a posta pe forum rezultatele intermediare in timp util mi se pare excelenta. Ca referinta, puteti vedea cum "traieste" un forum similar, dedicat tenisului de masa, unde fiecare concurs este anuntat la timp si desfasurarea lui poate fi urmarita de catre oricine in timp real. Sunt sigur cativa dintre jucatorii de GO care stiu si ei asta... Link-ul este : http://www.tenisdemasa.ro/forum/search. ... 641262&pp=

Tare as vrea ca si jucatorii de GO sa fie in numar similar cu cei de la tenis de masa, cu un grad de interes macar comparabil cu ei si mult mi-ar place ca si acest forum sa aiba o activitate macar la jumatate din ce vedem la ei... dar asta depinde in primul rand de noi, asa ca nu-mi fac iluzii :-(
Totusi, asta nu ma impiedica sa incerc...

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 420
Joined: Sat Jan 17, 2015 6:30 pm
Rang: 1d

Re: Programe de Parizare.

Postby Admin » Tue May 08, 2018 7:29 pm

Salut,
Pentru ca a trecut ceva timp de cand am initiat discutia despre cum am putea impulsiona si a face mai vii turneele organizate prin intermediul programelor de parizare disponibile si nu am primit inca vreo propunere, o sa incep eu cu cateva care mi s-ar parea utile:
- o aplicatie android pentru ca... mobile :)
- cei care folosesc aplicatia sa poata fi deopotriva si organizatorii care creaza turnee noi si participantii care sa se poata inregistra singuri
- sa poata fi transmise informatii de interes general catre participantii unui turneu sau mesaje private
- sa poata notifica utilizatorii aplicatiei, daca acestia opteaza pentru asta, cu privire la noutatile care apar in turneu (de ex. incheierea unei runde si afisarea rezultatelor partiale/finale)
- participantii sa poata anunta prin aplicatie intentia de a nu participa la o runda
- aplicatia sa ofere posibilitatea notarii partidei jucate in turneu pentru a putea fi ulterior atasata turneului transmis la EGD.
- aplicatia sa poata publica rezultatele intermediare/finale pe un site dedicat acestui scop

Cele de mai sus sunt cateva aspecte la care m-am gandit, unele din ele mai mult sau mai putin exemplificative.
In final astept si propunerile voastre despre cum vedeti voi ca am putea sa imbunatatim atat eficacitatea in organizare cat si vizibilitatea turneelor viitoare in comunitate.
Iulian Lungu

User avatar
Dan.A
Posts: 563
Joined: Mon Jan 19, 2015 12:58 pm
Location: Bucuresti
Rang: 3Kyu

Re: Programe de Parizare.

Postby Dan.A » Sun Jun 24, 2018 11:36 pm

Programul de parizare Open Gotha a ajuns la versiunea 3.46.

Poate fi descarcat de la acest link: http://vannier.info/jeux/download/download.htm

Legat de imbunatatiri am gasit una care ar fi utila si la noi:

FFG Licence status is now displayed in Update ratings" frame

De acum daca se selecteaza FFG la cautarea jucatorilor la francezi apare o rubrica noua pe pagina jucatorului.

- Si anume daca si-a platit sau nu cotizatia catre federatia franceza de go.
- Apare cu rosu daca nu are platita taxa , cu albastru daca si-a pierdut-o (aici nu am inteles prea bine) , si fara atentionare doar o bifa L daca are platita cotizatia.

astept si propunerile voastre

Imi pare rau ca nu am fost activ cu propuneri dar ma voi revansa.

Prima propunere: Implementarea si la noi a posibilitatii de a updata lista cu jucatori legitimati sau nu. Ar fi mult mai usor pentru arbitru. Baga jucatorul in program si ii apare automat statutul (platitor sau nu).

participantii sa poata anunta prin aplicatie intentia de a nu participa la o runda

- Asta ar fi extrem de utila. Mai ales cand jucatorul intarzie la runda.
"There are times when the only choices you have left are the bad ones."

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 420
Joined: Sat Jan 17, 2015 6:30 pm
Rang: 1d

Re: Programe de Parizare.

Postby Admin » Mon Jun 25, 2018 4:37 pm

Dan.A wrote:Prima propunere: Implementarea si la noi a posibilitatii de a updata lista cu jucatori legitimati sau nu. Ar fi mult mai usor pentru arbitru. Baga jucatorul in program si ii apare automat statutul (platitor sau nu).

Bun, daca e utila atunci incercam sa o rezolvam. Acum cum se prezinta situatia? Avem un document publicat si intretinut de cineva? Vag imi aduc aminte ca ar exista asa ceva insa nu stiu de unde sa incep cautarile. Cum as vedea acum rezolvata ideea asta ar fi ca un grup de persoane desemnat cu aceasta sarcina sa aiba acces la o pagina de internet unde sa poata cauta jucatorul care a platit si sa introduca data la care s-a facut plata si niste date de identificare a unui document care sa ateste plata.
De cealalta parte aplicatia de parizare sa interogheze acele informatii si sa prezinte situatia asa cum au facut francezii.
Iulian Lungu

ISebastian
Posts: 23
Joined: Tue Jan 20, 2015 12:33 pm
Rang: 2 kyu

Re: Programe de Parizare.

Postby ISebastian » Thu Aug 09, 2018 11:54 am

Salut, Iulian ! Eu sunt cel care s-a ocupat de-a lungul timpului cu aceasta evidenta (intr-o perioada de timp impreuna cu Iulian Dragomir, care tinea evidenta legitimarilor). Momentan am stopat procesul pana in momentul in care se vor limpezi problemele la nivel de federatie. Apoi ma voi ocupa din nou de asta ;)
Eu as pune problema invers ... Sub ce forma crezi ca ar trebui sa fie tinuta aceasta evidenta, pentru a putea implementa mai bine aceasta idee in OpenGotha ?
Acum cateva luni am purtat o serie de discutii cu unul din membrii clubului din Pitesti, Bogdan Enache, expert in programare, si concluzia lui era ca cel mai bine ar fi ca aceasta baza de date sa fie implementata in mysql, gazduita undeva securizat (ideea este ca e nevoie la nivel de federatie de o baza de date mult mai complexa, cu date personale etc si la care, evident, nu oricine sa aiba acces) si din care o aplicatie cumva sa extraga doar aceste campuri necesare arbitrilor si sa le compare cu lista jucatorilor inregistrati la concurs obtinuta din fisierul xml al concursului, in final emitand un raport.
Tu ce parere ai ? :D

Admin wrote:
Dan.A wrote:Prima propunere: Implementarea si la noi a posibilitatii de a updata lista cu jucatori legitimati sau nu. Ar fi mult mai usor pentru arbitru. Baga jucatorul in program si ii apare automat statutul (platitor sau nu).

Bun, daca e utila atunci incercam sa o rezolvam. Acum cum se prezinta situatia? Avem un document publicat si intretinut de cineva? Vag imi aduc aminte ca ar exista asa ceva insa nu stiu de unde sa incep cautarile. Cum as vedea acum rezolvata ideea asta ar fi ca un grup de persoane desemnat cu aceasta sarcina sa aiba acces la o pagina de internet unde sa poata cauta jucatorul care a platit si sa introduca data la care s-a facut plata si niste date de identificare a unui document care sa ateste plata.
De cealalta parte aplicatia de parizare sa interogheze acele informatii si sa prezinte situatia asa cum au facut francezii.

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 420
Joined: Sat Jan 17, 2015 6:30 pm
Rang: 1d

Re: Programe de Parizare.

Postby Admin » Fri Aug 10, 2018 7:44 am

Salut, Sebastian
O sa fie nevoie sa discutam mai mult dar deocamdata simplificand nevoile am putea face in felul urmator. Pentru aplicatia OpenGotha pe android la care lucrez am incropit o baza de date si un site pentru publicarea turneelor si tot aici o sa vreau sa pun si informatiile legate de jucatorii legitimati.
Site-ul e la google si are suficiente posibilitati de securizare a informatiei. Accesul in sectiunea de management al jucatorilor legitimati se va face cu login si drepturile de scriere si citire se pot da functie de ce user se logheaza.
Aplicatia OpenGotha pe mobil va accesa aceste informatii pentru jucatorii inregistrati si va marca jucatorii care nu sunt legitimati. Aici o sa stabilim mai in detaliu ce sa facem mai departe. Avem posibilitatea sa spunem aplicatiei sa anunte fiecare participant sa treaca pe la casier sa plateasca taxa, sau sa trimita pe email un document cu lista celor nelegitimati pentru o ulterioara printare si afisare in sala de joc... depinde de ce este nevoie mai exact.
Iulian Lungu


Return to “GO-ul si IT-ul/AI-ul”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron