Forum vs Lista

Popic
Posts: 60
Joined: Mon Jan 19, 2015 2:22 pm
Rang: 7d

Forum vs Lista

Postby Popic » Sun Jan 18, 2015 8:48 am

Chiar, vroiam sa va intreb cum vi se pare forumul, comparativ cu lista.

PS. eu mi-am sters contu de lista dupa ce s-a infintat forumul :)


viorel.arsinoaia
Posts: 51
Joined: Tue Jan 20, 2015 8:19 pm
Rang: 2 dan

Re: Forum vs Lista

Postby viorel.arsinoaia » Sun Jan 18, 2015 8:48 am

Mie mi se pare ca nu au nicio legatura. Fiecare din ele face bine ceea ce face.
Eu sunt unul dintre cei care nu ma voi dezabona niciodata de la lista :)

Popic
Posts: 60
Joined: Mon Jan 19, 2015 2:22 pm
Rang: 7d

Re: Forum vs Lista

Postby Popic » Sun Jan 18, 2015 8:48 am

Nu stiu altii cum sunt ...:)

Dar, eu dupa ce citeam lista ma enervam adeseori, frustram, etc. probabil ca e ceva gresit la mine.
Dupa ce am sters contu, m-am simitit mult mai bine. Fara doza zilnica de nervi si frustrari ...

daniug
Posts: 24
Joined: Thu Jan 29, 2015 3:38 pm
Rang: 3d

Re: Forum vs Lista

Postby daniug » Sun Jan 18, 2015 8:49 am

eu le-am pastrat pe ambele, ca sa nu cenzurez nimic si poate si pt.ca sunt nostalgic:).Ca o scurta comparatie, lista e inactiva de cateva saptamani iar aici astept totusi mai multa activitate.

User avatar
Dan.A
Posts: 593
Joined: Mon Jan 19, 2015 12:58 pm
Location: Bucuresti
Rang: 3Kyu

Re: Forum vs Lista

Postby Dan.A » Sun Jan 18, 2015 8:49 am

Nici eu n-o sa renunt la Lista. Desi n-am postat niciodata acolo, este pe moment o alta sursa de informare.
Forumul este o idee excelenta. E mult mai usor sa filtrezi informatiile care chiar te intereseaza.Sper sa reziste cat mai mult si sa devina mai activ in viitor.
"There are times when the only choices you have left are the bad ones."

daniel.cioata
Posts: 212
Joined: Sat Jan 17, 2015 9:09 pm
Rang:

Re: Forum vs Lista

Postby daniel.cioata » Sun Jan 18, 2015 8:50 am

Un forum e ceva constructiv in care fiecare utilizator ar avea ceva util de facut, o comunitate de oameni care impartasesc aceiasi pasiune fara nici o legatura cu FRGO si chestii oficiale. Lista de Go e ceva care 1% informeaza si 99% e inactiva sau se trage incrucisat cu spam-uri, eu nu tin minte sa fi rezolvat niciodata nimic. Sa presupunem ca apare un user nou pe lista si ori nu zice nimeni nimic ori, daca are ghinionul sa nimereasca in focuri, isi zice ca a nimerit la balamuc :-) .
Majoritate mesajelor pe lista sunt ca FRGO ar trebui sa faca si sa dreaga. In opinia mea FRGO nu ar trebui sa faca nimic alceva decat sa incurajeze
performanta (nici nu imi dau seama cum ar putea sa faca asta, cu resursele care le are !!!), si sa sustina initiativele particulare cum e ceea ce a facut Marius la Voluntari sau George Ghetu la Cluj.
Nu vreau sa stau pe lista de Go sa ma cert cu prieteni de zeci de ani, daca stau bine si ma gandesc nici nu stiu de ce :-).

User avatar
kostel
Posts: 35
Joined: Mon Jan 19, 2015 7:50 pm
Rang: 5k

Re: Forum vs Lista

Postby kostel » Wed Jan 21, 2015 1:00 pm

Daniel te contrazic.
Din punctul meu de vedere, ca "utilizator un pic literat" diferenta este minima.

Ambele sint instrumente de comunicare in scris, online. Diferentele sint 2 principale.
-Forumul ofera posibilitate de "separare mai grafica" a mesajelor pe categorii.
-Grupul de discutii este mai usor de inteles, si accesat.

Cu un pic de autocontrol, si anume atasarea unui tag in subiect, urmat de topicul mesajului, si prin retinerea de a trimite mesaje reply din lenea de a compune mesaj nou, cind e topic nou, se poate mentine si acolo structura, si cine vrea isi pune filtre in inbox. Am incercat asta, dar e un efort care nu a fost acceptat.

Pe forum este necesar un efort similar pentru a cauta printre mesaje, sau de a iti seta contul, ceea ce va filtra pe cei comozi, care vor prefera varianta simplista a grupului de discutii.

Chestia ca 1 procent informeaza, restu spamuri, e doar faptul ca nu exista interes de a comunica/organiza, ci doar o masa de oameni interesati de un subiect comun, dintre care citiva sint guralivi. Imagineaza-ti asta ca efectiv un parc, cu oamenii adunati acolo. Se anunta ceva la megafon din cind in cind, in rest bisericute, si vacarm. Cine vrea cu adevarat sa faca ceva, anunta, si cei interesati se retrag si rezolva mai separat de vacarm.

Chestia cu userul nou. Hmmm, am tot vazut replica asta. E doar o incercare culpabilizare fara substanta. E ca si cum ai blama pe cei aflati intr-un bar de disfunctia din invatamint. Userul se va opri la canalele de informatii serioase, sit FRGo, newsletter, etc, daca acestea ar exista. (situl exista, dar are o problema existentialista)

Opinia ta despre FRGo cred ca contrazice statutul sau. Poate ma insel, dar presupun ca ar trebui sa organizeze oficial activitatea, ceea ce face deja, dar partial. Activitatea de informare mi se pare vitala. Este ceea ce ar trebui sa il opreasca pe acel user nou sa ajunga in acel loc unde nu se rezolva nimic, si sa fie canalizat catre locul unde se rezolva totul.

Despre resurse, eu stiam de un om platit cu norma intreaga, si cit am fost activ am tot vrut sa vad ca omul asta isi justifica banii primiti, si pe linga el sa muncesc si eu un sfert de norma gratis. Eu mi-am vazut de munca mea gratis. Cit a prins sau nu, asta e. Acum m-am retras, sint inactiv, dar mai incerc sa dau sfaturi sau idei, daca notiunea de sfat pare pretentioasa.

Hai sa discutam noi doi constructiv macar pe ideile ridicate de tine in mesajul asta si la care am raspuns acum. Discutii, adica analize nu certuri. (semantica e o buba grea, ca ne impiedecam in cuvinte. Revenind pe rgo dupa o pauza, vad ca se spunea lista. si eram nedumerit, stia ca e grup, e si insusi numele, yahoogroups)

Si daca vrei sa stii de ce ne certam, cred ca iti pot explica, cred ca inteleg de ce. Dar poate doar cred ;)


Return to “Discutii generale”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron