Website +carte de go

In acest loc sunt prezentate proiecte. Va asteptam cu sfaturi si contributii de orice fel
jim
Posts: 7
Joined: Mon Jan 19, 2015 1:22 pm
Rang:

Website +carte de go

Postby jim » Tue Apr 25, 2017 8:45 am

Salut tuturor,

Cu ceva timp in urma intentionam sa scriu o carte de go, nu am reusit asta spre regretul meu.Imi aminteam de vremurile cand m-am apucat de go, existau in limba romana mai multe surse de informare despre go decat acum, mi-ar place sa existe pe net ceva material gratuit pentru cei care vor sa se initieze si sa aprofundeze acest joc si de ce nu sa afle mai multe despre go-ul din Romania. Ma gandesc la ceva de genul: un website si un fisier pdf care se vor putea completa in viitor. Asa ca ma gandesc sa intiez acest proiect sa-i spunem "open source" prin care caut voluntari care sa ajute la acest proiect. Cu siguranta pot ajuta persoane cu compentente in : it, design, cei ce se pricep a scrie si desigur jucatori de go. Cine crede ca s-ar putea realiza aceste proiect si crede ca poate sa ajute la acest proiect este binevenit sa se alature.
Astept feedback.
Jim


User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 425
Joined: Sat Jan 17, 2015 6:30 pm
Rang: 1d

Re: Website +carte de go

Postby Admin » Wed May 09, 2018 5:40 pm

Salut,

Am cautat zilele astea o posibilitate gratuita si cat mai atractiva pentru gazduirea unui site si cred ca FireBase e una dintre cele mai bune solutii (e in portofoliul google). De exemplu se poate face deploy la un site de genul rgo.firebaseapp.com. Sau daca nu e satisfacator se poate lega cu un domeniu cumparat.
Nu am inteles exact partea de pdf care ar urma sa fie fie completat in timp, dar odata stabilita structura site-ului, probabil vom putea gasi un template care sa il satisfaca in linii mari astfel incat site-ul sa poata fi creat usor si rapid.

Later edit:Jim, ai un format preferat de site care sa arate in linii mari la ce te-ai gandit? Sa semene mai mult cu un blog? sau cu un site obisnuit?
Iulian Lungu

User avatar
MihaiL
Posts: 290
Joined: Mon Jan 19, 2015 12:24 pm
Rang: 2d

Frecventa membri [OFFTOPIC]

Postby MihaiL » Wed May 09, 2018 6:46 pm

Tu cu cine vorbesti ? :)

Jim n-a mai fost pe aici exact de cand a postat anuntul: 25 aprilie 2017.

Poate ar fi un moment bun sa constientizam ca suntem cam 8 membrii activi pe luna. [Luna asta 8 vizitatori, noi 3 (staff-ul), Dan (apropo de ce nu-i propunem sa faca parte si el din echipa ?) si inca 4.]

Si e pacat, ca e un forum oficial, din cate stiu eu, cu posibilitati mari de comunicare. Mai putin de urlat, dar...

Poate chiar ar trebui discutata soarta acestei resurse. Nici nu mai stiu a cui e.
Mirel (care ne-a transmis-o) nu mai e de mult presedinte.
Nici macar Cioata n-a mai intrat din februarie...:)

User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 425
Joined: Sat Jan 17, 2015 6:30 pm
Rang: 1d

Re: Website +carte de go

Postby Admin » Thu May 10, 2018 11:04 am

Asa este, Jim n-a mai intrat de atunci, dar eu cred ca si-a setat sa fie notificat cand posteaza cineva acolo :roll:

L-am adaugat pe Dan Amira in grupul adminilor. Nu stiu de ce nu m-am gandit sa-l invitam pana acum.
Eu cred ca facem bine sa continuam activitatea aici, chiar daca sunt doar 8 membri care mai intram. Nu stiu cum pot sa vad cati vizitatori avem de toti. Dar cred ca e foarte important macar ca pentru mine cel putin acest forum functioneaza ca un turnesol intr-un moment de cotitura in lumea Go-ului (si nu numai) in ce priveste avansul tehnologic in AI din ultimul timp.
In google search pe teme legate de leelazero eram intr-o zi pe locul 12. Se vede ca Google ne apreciaza efortul. Multumiri speciale lui Dan Amira.

Acum, strict, forumul e al adminilor in egala masura, cu Dan Cioata avand un fel de drept de preemtiune ca el a pus fundatia :D
Iulian Lungu

jim
Posts: 7
Joined: Mon Jan 19, 2015 1:22 pm
Rang:

Re: Website +carte de go

Postby jim » Tue Jul 03, 2018 8:41 pm

Salut ,

Scuze ca nu am intrat de ceva vreme, dar nu vazusem interes pentru proiectul propus de mine. Desigur poate ce imi doresc pare putin utopic, dar mie nu imi pare. E ceva a carui realizare poate dura 1-3 ani poate mai mult si sa evolueze in continuare. Care este ideea mea....Mi-ar place sa concepem un site in care jucatorii de go din Romania( pentru moment nu ma gandesc si la o varianta in engleza dar ....), si cei ce vor sa studieze go, sa gaseasca informatii, articole, probleme, probleme, povestiri Zen, calendar cu competiile de go din Romania, partide ale jucatorilor romani dar nu numai. Proiectul sa fie independent de Frgo. Nivelul informatiilor sa fie de la incepator - la nivel 1-3 dan. Totodata mi-ar place ca din informatiile ce vor fi disponibile in format html o parte din ele sa le includem intr-un carte format pdf. Poate in timp vor fi mai multe. Oricum sa fie disponibile online.
Mi-ar place sa ne gandim la partea de copyright, ce format de licenta sa alegem si noi pentru proiectul respectiv, banuiesc ca sunt persoane ce se pricep la asta.
Sunt curios cum este cu drepturile de autor de exemplu si la partidele .sgf jucate de profesionisit si la tsumego.
Formatul acestui site....front end : html,css, JavaScript iar back end astept idei cred ca vom avea nevoie si de asa ceva. Oricum sunt sigur persoane mai potrivite ce stiu cam ce s-ar potrivi si cum ar tb. sa incepem. Oricum nu e nici o graba , fiecare poate lucra in ritmul lui la proiect dar mi-ar place ca macar sa reusim sa schitam cum ar trebui sa incepem proiectul....si atunci poate mai apar voluntari


Return to “Proiecte”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron