Cartea „Lectii de initiere in GO” in librarii

Informeaza comunitatea despre evenimente si alte lucruri de interes general, altele decat concursuri
kirugoro
Posts: 33
Joined: Mon Jan 19, 2015 1:06 pm
Rang: 5k

Cartea „Lectii de initiere in GO” in librarii

Postby kirugoro » Sun Dec 08, 2019 8:28 am

Dupa o prima editie publicata prin efort personal in cateva sute de exemplare, cartea profesorului Vasile Bunea „Lectii de initiere in GO” este reeditata de Editura Hamangiu si distribuita in librariile cu care editura are contract, sau poate fi comandata online (https://www.hamangiu.ro/lectii-de-initiere-in-go. ).

Vasile Bunea:

Cartea de fata reprezinta o pledoarie pentru go, acest minunat instrument de stimulare a logicii, a rigurozitatii si a coerentei care, in cele din urma, conduc spre luciditate si clarviziune, spre intelegere si comunicare facila. Goul nu ne face mai destepti peste noapte, dar ne obliga sa fim mai calculati, sa gandim in perspectiva, sa analizam deopotriva avantajele si riscurile actiunilor noastre. Goul ne indeamna la echilibru, la cumpatare, la cugetare; el e ca o oglinda ce reflecta pe tabla de joc comportamentul nostru cotidian.

Ne miram uneori de faptul ca socializarea, in adevaratul sens al cuvantului, nu este punctul forte al tineretului din ziua de azi. E si normal, deoarece traim in lumea internetului si a retelelor de socializare virtuala. Ceea ce le scapa din vedere celor care nu vad nimic rau in acest lucru este faptul ca internetul ofera informare nu si formare! Tinerii, copiii in special, trebuie indrumati in procesul educational, uneori obligati sa faca lucruri mai putin placute, din punctul lor de vedere, iar un exemplu este reprezentat de clasicele teme pentru acasa. Ei nu sunt capabili intotdeauna sa inteleaga si sa aleaga cea mai buna solutie pentru evolutia lor si nu intamplator se spune ca fara presiune nu s-ar forma diamantele.

Aceasta este ideea de la care am pornit elaborarea acestui manual destinat promovarii si invatarii goului, aceasta unealta eficienta atunci cand vorbim de „modelarea” copiilor si a tinerilor. Manualul este structurat in 31 de lectii insotite de intrebari, probleme, rezolvari ale problemelor si de ilustratii reprezentative legate de go. Eu sunt profesor si atunci am elaborat aceasta carte exact dupa cum este cerinta unui manual de orice fel.


Return to “Anunturi”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron