Concursuri fantoma transmise la EGD

Sectiune dedicata informatiilor legate de jucatorii activi
User avatar
Dan.A
Posts: 555
Joined: Mon Jan 19, 2015 12:58 pm
Location: Bucuresti
Rang: 3Kyu

Re: Concursuri fantoma transmise la EGD

Postby Dan.A » Sat Jan 31, 2015 5:01 pm

Nu incerc sa apar pe nimeni aci pentru ca nu am de unde sa stiu daca semifinala de la Drobeta sa desfasurat sau nu.:|

Deci nu am zis in nici o postare deamea ca apar sau nu desfasurarea sau nu a semifinalei acolo. Doar am constatat ca datele scrise nu se pupa cu datele postate anterior.:|

Citez din regulament Art.7.3.5. — finala, de către F.R.Go - rezervată jucătorilor peste 3Dan, la care se adaugă
jucătorii calificaţi din etapa semifinalelor. Deci doar finala apartide Frgo daca inteleg corect (cineva ar putea sa ma corecteze) Din cate stiu etapele anterioare sunt la latitudinea cluburilor cum le organizeaza pot fi chiar si comasate cum au fost de multe ori in trecut.

P.S. Asta va fi si ultimul meu mesaj. Acum tre sa fug la oftalmolog, se pare ca nu mai disting intre alb si negru.

"There are times when the only choices you have left are the bad ones."

viorel.arsinoaia
Posts: 51
Joined: Tue Jan 20, 2015 8:19 pm
Rang: 2 dan

Re: Concursuri fantoma transmise la EGD

Postby viorel.arsinoaia » Sat Jan 31, 2015 5:43 pm

Cam asa arata Dane si dovezile pe care le-am primit eu la comisie.
Din pacate acuzatiile aduse pe rgo si aici pe forum au fost mereu doar pareri si speculatii pigmentate din plin cu exagerari si, nu de putine ori, chiar neadevaruri asa cum ai vazut si tu acum.
Chiar si atunci cand vreo acuzatie parea mai credibila nu am vazut nimic concret (care jucator sau macar la care concursuri).
abia cu doua mesaje mai sus aici se scrie despre "marturia telefonica a unui copil si a unui parinte care erau pe tabelul semifinalei"
Avem cu totii o singura relatare de martor ocular care te lasa sa intelegi mai degraba ca s-ar fi jucat concursul decat ca nu. Ceea ce a povestit Dan Iugulescu pe rgo suna cam asa: a fost dimineata si i s-a spus ca vor juca dupaamiaza. Mai tarziu a fost chiar sunat la telefon si invitat la concurs insa nu s-a mai putut duce.
Cam astea sunt motivele pentru care eu n-am putut face nimic la subcomisie.

Am vorbit la telefon de mai multe ori cu cei de la Drobeta despre semifinala: trebuia fie sa facem semifinala asta la Giarmata fie sa mergem noi timisorenii la ei dar io a trebuit sa renunt cu vreo saptamana inainte. Intre timp mi se spusese ca se doreste comasarea semifinalei cu sferturile, le-am spus ca nu stiu daca e ok si mi-au raspuns ca s-a mai facut si se mai face si prin alte parti. Cum nu mi s-a parut vreo infractiune capitala, cum stiu cata lipsa de jucatori duce CR in anii astia, n-am mai insistat.

Am incredere in Mirel ca stie ce face (nu e din cei care judeca cu inima si cu sufletul si nu are nimic de impartit cu Drobeta) si cred ca si daca numai un singur jucator a fost scris in fals la vreunul din concursuri, acel concurs devine nul si trebuie sters.

Retrag afirmatia ca "majoritatea ar fi reale" insa tre sa va povestesc ca primele mele doua concursuri, prin 1999, au fost o optime si un sfert de CR conduse de Marcel Daescu la Drobeta. Culmea e ca astea nu apar la EGD desi sunt sigur ca nu halucinez :)

P.S. In memoria telefonului mi-au ramas 2 apeluri de la George Bordea, in 29.11.2014, la orele 10.51 si 11.02, cand m-a intrebat despre cum sa faca unele setari in programul lui Gerlach. Imi amintesc si ca ar fi trebuit sa se joace in 23 dar ca l-au amanat pentru ultima saptamana inainte de finala. Nu am insa vreo alta confirmare ca s-a jucat cu adevarat sau ca toti cei inscrisi in tabel chiar au fost acolo.

Mirel
Posts: 31
Joined: Sun Jan 18, 2015 11:05 am
Rang: 6 dan

Re: Concursuri fantoma transmise la EGD

Postby Mirel » Sat Jan 31, 2015 6:25 pm

Sintetizez:
- am aflat dintr-o postare pe lista RGo ca planeaza o suspiciune de frauda asupra unor concursuri organizate la Drobeta
- l-am rugat pe Tomita sa investigheze si am demarat discutii pe aceeasi tema, in biroul federal
- Iulica a aflat de la George Bordea ca Marcel Daescu ar fi autorul acelei fraude si chiar a gasit "vreo 12 nume care nu aveau ce cauta acolo", ne-a comunicat asta tuturor celor din biroul federal
- Tomita n-a mai dat niciun semn pe aceasta tema, desi am revenit cu rugamintea de a ne spune parerea lui si nu stiu nici acum daca a facut sau nu investigatii
- l-am sunat pe Marcel Daescu, l-am rugat sa spuna care concursuri sunt false si sa transmita o cerere de retragere a lor din EGD, insotita de scuzele de rigoare, dar a refuzat, insistand ca toate concursurile sunt reale
- am pornit propria mea investigatie si am reusit sa contactez personal 4 adulti care apareau intr-o multime de concursuri raportate la EGD, dar care nu mai jucasera de peste 8 ani! In acele concursuri, ei chiar "castigau" unele partide, deci si cei pe care ii "bateau" trebuiau sa fie jucatori fantoma, dar n-am reusit sa-i contactez pe toti si am considerat ca am suficiente dovezi ca sa demostrez ca Marcel Daescu minte
- in paralel, un copil care aparea in mai multe concursuri si parintele lui, mi-au comunicat ca unele concursuri nu s-au jucat niciodata
- am contactat EGF si le-am expus problema
Solutia EGF mi se pare cea mai dura si eleganta, in acelasi timp: retragerea tuturor concursurilor din 2011 incoace, urmand ca cei care au comis frauda sa dovedeasca autenticitatea anumitor concursuri, nu invers, sa ne chinuim noi sa descoperim care anume au fost fraudate si care nu. Va reamintesc ca biroul federal este compus din voluntari. Cu totii avem familie, probleme personale si, cel putin in cazul meu, timpul consumat cu "fenomenul Drobeta" a fost unul extrem de valoros, intr-o perioada in care aveam cu totul alte prioritati.
O sa discutam problema in adunarea generala din martie si sper sa se gaseasca o solutie, astfel incat sa nu mai intalnim astfel de situatii, in viitor.

User avatar
kostel
Posts: 35
Joined: Mon Jan 19, 2015 7:50 pm
Rang: 5k

Re: Concursuri fantoma transmise la EGD

Postby kostel » Sun Feb 01, 2015 7:43 pm

-Exista posibilitatea de a impune regulamentar ca de acum incolo cei banuiti (indiferent de oras) de producerea de concursuri fictive sa fie obligati sa dovedeasca realitatea concursului cu fotografii de la concurs? Ma refer de la viitoarele concursuri, nu retroactiv.

-O curiozitate personala. Marcel initial a recunoscut ca a trimis clasamente false acum un an doi(retin doar ca ar fi promis ca nu mai face, deci implicit e recunoastere), si acum nu mai recunoaste?

viorel.arsinoaia
Posts: 51
Joined: Tue Jan 20, 2015 8:19 pm
Rang: 2 dan

Re: Concursuri fantoma transmise la EGD

Postby viorel.arsinoaia » Sun Feb 01, 2015 9:36 pm

Situatia este singulara, este vorba despre Drobeta si, din cate stiu, o singura persoana - Marcel Daescu.
Cand s'or inmulti s'or impune si masuri colective.
Pana atunci masurile trebuie luate doar pentru persoana respectiva.

User avatar
kostel
Posts: 35
Joined: Mon Jan 19, 2015 7:50 pm
Rang: 5k

Re: Concursuri fantoma transmise la EGD

Postby kostel » Sun Feb 01, 2015 11:11 pm

OK, inteleg.
Dar exista regulamentar posibilitatea impunerii solutiei sugerate de mine?

viorel.arsinoaia
Posts: 51
Joined: Tue Jan 20, 2015 8:19 pm
Rang: 2 dan

Re: Concursuri fantoma transmise la EGD

Postby viorel.arsinoaia » Sun Feb 01, 2015 11:39 pm

pai ... am si eu o groaza de fotografii de la multe concursuri de care nu mai stie nimeni. Nu e o problema.

Cred ca mai degraba se gaseste o persoana locala de incredere fara cuvantul careia sa nu poata fi trimise.


Return to “Clasificare si ranguri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron